«Τελεσίγραφο» Πλεύρη για επίταξη την ερχόμενη εβδομάδα

Από την ερχόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται το σχέδιο επιστράτευσης, εφόσον δεν βρεθεί λύση εντός της τρέχουσας εβδομάδας, τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι χθες ο ίδιος και η Μίνα Γκάγκα είχαν επικοινωνία με τους Ιατρικούς Συλλόγους, προκειμένου να κάνουν μία προσπάθεια για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν η πανδημία συνεχίσει με αυτό το ρυθμό και αυξηθούν νοσηλείες, θάνατοι και διασωληνώσεις κυβέρνηση και ειδικοί θα πρέπει να σχεδιάσουν περισσότερα μέτρα για να μειωθεί η διασπορά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χθες σε συνέντευξή του και ερωτηθείς εάν ένα επόμενο βήμα είναι ο αποκλεισμός ανεμβολίαστων από την εστίαση, ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν εάν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη».

Ένα νέο καθολικό lockdown αφορίζεται από την κυβέρνηση καθώς δεν υπάρχει η πρόθεση να περιοριστούν ξανά οι εμβολιασμένοι πολίτες, και οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι στη φιλοσοφία των μέτρων που είναι ήδη σε ισχύ. Θα έχουν να κάνουν με περιορισμούς πρόσβασης σε διαφόρους χώρους ή με δυνατότητα αυτή η πρόσβαση να είναι με ιχνηλάτηση και με τεστ στους ανεμβολίαστους, όπως έχει εξηγήσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ένα ακραίο σενάριο περιλαμβάνει lockdown μόνο για ανεμβολίαστους δηλαδή να μην έχουν πουθενά πρόσβαση παρά μόνο στην αγορά τροφίμων και τα φαρμακεία που έχουν να κάνουν με είδη πρώτης ανάγκης.