Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2021 με προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Ταυτόχρονα, οδηγίες και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις που αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ.


Την ίδια στιγμή, το οικονομικό επιτελείο δρομολογεί μια καινοτόμο αλλαγή που προβλέπει την ηλεκτρονική κατάθεση, μέσω πλατφόρμας, των πινακίδων, ώστε να απαλλάσσονται οι πολίτες από τα τέλη κυκλοφορίας.

Η πρόταση υπεβλήθη από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή και η «σκυτάλη» πέρασε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η σχετική ρύθμιση για τις πινακίδες και τα τέλη κυκλοφορίας 2021 αναμένεται να περάσει από τη Βουλή στο άμεσο διάστημα. Ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στις εφορίες, όμως διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά για όσους καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες τους και συνεχίσουν να κυκλοφορούν.

Κατά πληροφορίες, οι πολίτες θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και θα κάνουν δήλωση ακινησίας, με τα ίδια στοιχεία που χρησιμοποιούν για τα τέλη κυκλοφορίας. Στο τέλος θα λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό που θα επιδεικνύουν στις Αρχές.

Εως και 5.000 ευρώ τα πρόστιμα

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας που θα κάνουν ελέγχους θα έχουν άμεση πρόσβαση στο μητρώο ακινησίας και σύμφωνα με την ΕΡΤ τα πρόστιμα ενδέχεται να φτάνουν τις 3.000 ή και τις 5.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση. Αν καταγραφεί δεύτερη παράβαση συζητείται το ενδεχόμενο επιπλέον προστίμου και της αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος οδήγησης.