Το Playboy των ΗΠΑ γνωστοποίησε στους εργαζόμενους του ότι το τεύχος που θα εκδοθεί την άνοιξη θα είναι πιθανότατα το τελευταίο για τη φετινή χρονιά.

Μάλιστα, ενδέχεται το δημοφιλές ανδρικό περιοδικό να μην κυκλοφορήσει ποτέ ξανά.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Playboy, η κρίση του κορωνοϊού επέσπευσε το κλείσιμο του περιοδικού. Ήδη από το 2019 η μηνιαία έκδοσή του στις ΗΠΑ προχώρησε σε έκδοση τευχών ανά τρίμηνο.

Ο CEO της εταιρίας Μπεν Κον υπογράμμισε: «Καθώς γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα τα προβλήματα στην παραγωγή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναγκαστήκαμε να επιταχύνουμε μια συζήτηση που είχαμε στο εσωτερικό της εταιρείας: πώς θα μεταμορφώσουμε την έντυπη αμερικανική έκδοση για να ταιριάζει με αυτό που ζητούν σήμερα οι πελάτες μας».

Θα μετακινηθούμε στο να προγραμματίσουμε την ψηφιακή έκδοση όλου του περιεχομένου – του Playboy Interview, του 20Q, του Playboy Advisor και φυσικά των φωτογραφιών των Playmate pictorials», πρόσθεσε στο γράμμα του που δημοσιεύτηκε στο medium.com.

Να σημειωθεί ότι από το 2016 το Playboy σταμάτησε να δημοσιεύει ολόγυμνες φωτογραφίες, αν και το 2017 επέστρεψε στην παλιά λογική.

Το 2019 άρχισε να μειώνεται η έκδοσή του με τεύχη ανά τρίμηνο και τώρα διακόπτει την έκδοση τουλάχιστον για την φετινή χρονιά, όπως τονίζει ο Κον.