Μία διόλου ασήμαντη απόφαση βγήκε νωρίτερα στην επιφάνεια απο την Αγγλία. Καταρχάς αφορά στο Αγγλικό ποδόσφαιρο αποκλειστικά καθώς απορρίφθηκε από την Premier League η καθιέρωση των πέντε αλλαγών και στο πρωτάθλημα της περιόδου 2020/21. Ό,τι ίσχυε δηλαδή μετά τη διακοπή εξαιτίας της καραντίνας. καθώς οι ομάδες δεν είχαν προφανώς ετοιμοπόλεμους τους ποδοσφαιριστές.

Μετά το restart από την καραντίνα, δόθηκε λοιπόν η δυνατότητα στις ομάδες να πραγματοποιούν δύο επιπλέον αλλαγές και να έχουν εννιά αντί για επτά παίκτες στον πάγκο.

Η πρόταση να επεκταθεί το μέτρο και την επόμενη σεζόν τέθηκε προς ψηφοφορία, ωστόσο δεν έλαβε τις 14 από τις 20 ψήφους που απαιτούνταν για να περάσει, συγκεντρώνοντας τελικά μόνο 11 ψήφους. Επίσης δεν εγκρίθηκε και η αύξηση των μελών της αποστολής για κάθε αγώνα από 18 σε 20 παίκτες.

Οι μικρομεσαίες ομάδες θεώρησαν πως από το μέτρο αυτό ευνοήθηκαν οι ισχυρές ομάδες, που διαθέτουν περισσότερο βάθος και ποιότητα στον πάγκο τους σε σχέση με τος υπόλοιπες. Το Big – 6 επιθυμούσε να παραμείνει το μέτρο και τη νέα σεζόν, όμως οι περισσότεροι, οι πιο μικροί το απέρριψαν. Η απόφαση αυτή δεν αποκλείεται πάντως να αποτελέσει οδηγό και για τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως και για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.