Τεν-Τεν: Το πιο ακριβό και σπάνιο εξώφυλλο κόμικ στην ιστορία βγαίνει σε δημοπρασία

O Tεν- Τεν ένα από τα κόμικ που έχει αγαπηθεί όσο κανένα αλλό, καθώς μικροί και μεγάλοι ακόμη και τώρα το διαβάζουν και παρακολουθούν στην τηλεοπτική εκδοχή φανατικά.

Ωστόσο, ο Τεν-Τεν δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο κόμικ, καθώς κρύβει πίσω του μεγάλη ιστορία, καθώς μετράει έναν αιώνα μετά την πρώτη του εμφάνιση. Μάλιστα, το πρώτο εξώφυλλο που σχεδίασε ο Βέλγος Ερζέ για τον «Μπλε Λωτό», που απεικονίζει τις περιπέτειες του Τεν-Τεν στην Κίνα, βγαίνει σε δημοπρασία.

Ο Τεν- Τεν και ο αγαπημένος του σκύλος πρωταγωνιστούν για ακόμη μια φορά και έχουν σκοπό να σπάσουν ακόμα ένα ρεκορ, αφού το εξαιρετικά σπάνιο αυτό εξώφυλλο πρόκειται να δημοπρατηθεί για πολλά εκατομμύρια ευρώ, αφού όπως είναι γνωστό το προηγούμενο εξώφυλλο το 2014, πωλήθηκε 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Το αρχικό σχέδιο είχε δημιουργηθεί με μελάνι Κίνας, γκουάς και υδατογραφία και αναπαριστά τον Τεν-Τεν με το σκυλί του να κρύβονται από έναν μεγάλο κόκκινο δράκο. Μάλιστα, αυτή η ιστορία δημιουργήθηκε το 1926 για το βιβλίο Blue Lotus, περιγράφει τις περιπέτειες του στην Κίνα, στην εποχή της ιαπωνικής εισβολής.

Η δημοπρασία λοιπόν έχει ήδη δρομολογηθεί με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πόσα εώς και 2 εκατ.

Σύμφωνα με τον Λεροά, υπάρχουν συλλέκτες που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους ενώ όπως σημείωσε: «Πρόκειται για το πιο όμορφο κομμάτι στην ιδιωτική αγορά τέχνης το οποίο δεν είχε διοχετευτεί ποτέ στην αγορά. Υπάρχει μόνο σε βιβλία που αναφέρονται σε αυτό». Συμπλήρωσε πως «οι επίδοξοι αγοραστές προέρχονται από όλες τις ηπείρους» αλλά δεν ήθελε να δώσει παραπάνω στοιχεία αναφορικά με τους «μνηστήρες» του εμπνευσμένου έργου.

Το περιοδικό «Paris Match» παρουσίασε μια λίστα πιθανών πλειοδοτών, που περιλαμβάνει από τον Mπέντζαμιν ντε Ρότσιλντ, κληρονόμο της μεγάλης βιομηχανίας BIC, μέχρι τον άνθρωπο πίσω από τον «Πόλεμο των Αστρων» Τζορτζ Λούκας, για τον οποίο φημολογείται ότι θέλει να ανοίξει ένα μουσείο με εικονογραφήσεις. Μετά από αυτό μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι ο Ερζέ αναδεικνύεται σε Γουόλτ Ντίσνεϊ της Ευρώπης.