Τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι οι ηθοποιοί του Hollywwod, που αποφάσισαν να κάνουν μία μικρή αλλαγή στην καριέρα τους, μετακομίζοντας από τη μεγάλη στη μικρή οθόνη και συγκεκριμένα στην πλατφόρμα του Netflix.

Αυτή τη φορά οι ειδήσεις αφορούν, τον Leonardo Di Caprio, που θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Barry Jenkins, τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο του οσκαρικού Moonlight (2016) για να δημιουργήσουν από κοινού μία ταινία μυθοπλασίας που ευελπιστούν να ευαισθητοποιήσει το κοινό πάνω σε οικολογικά ζητήματα.

Ο Di Caprio θα αναλάβει χρέη παραγωγού ενώ ο Barry Jenkins σεναριογράφου και σκηνοθέτη. Η ταινία θα είναι βασισμένη στο πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ Virunga.

Πρόκειται για μία βρετανική παραγωγή σε σκηνοθεσία του Orlando von Einsiedel, που έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2014 στο Tribeca Film Festival και λίγους μήνες μετά προβλήθηκε στο Netflix, γεγονός που το έστειλε απευθείας στις υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Η υπόθεσή του διαδραματίζεται στο εθνικό πάρκο της Virunga. που βρίσκεται στα βάθη της ζούγκλας του ανατολικού Κονγκό και αποτελεί το σπίτι των τελευταίων ορεινών γοριλών. Σε αυτό το άγριο αλλά μαγευτικό μέρος, μια μικρή ομάδα φρουρών προστατεύουν υπό την ευθύνη της UNESCO την περιοχή από οπλισμένους παραστρατιωτικούς, λαθρέμπορους και την πετρελαϊκή πολυεθνική, που ορέγεται τον ορυκτό πλούτο της περιοχής. Όταν η επαναστατική οργάνωση M23 κηρύττει πόλεμο τον Μάιο του 2012, οι κίνδυνοι να χαθεί όλη αυτή η υπερπροσπάθεια μεγιστοποιείται.