Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Mario Solinas 2021, στην κατηγορία «Mild green fruitiness», κατέλαβε  με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδοGrand CruποικιλίαςΚορωνέικης, η Terra Creta, του Ομίλου  επιχειρήσεων IOGR με επικεφαλής τον Κρητικό επιχειρηματία Ιωάννη Γρύλο.

Πρόκειται για μια διεθνή κατάκτηση υψηλής σπουδαιότητας για την Terra Creta, καθώς το Grand Cru έλαβε την υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει ελληνικό ελαιόλαδο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από το 2008.

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός Mario Solinas διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας (IOC) και είναι ο  πλέον απαιτητικός διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου σήμερα.

Μάλιστα, ο διαγωνισμός προβλέπει αυστηρή διαδικασία για την λήψη των δειγμάτων και το σφράγισμα δεξαμενής με πιστοποίηση από συμβολαιογράφο.

Τα δείγματα αξιολογούνται από ομάδα κορυφαίων δοκιμαστών του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαίας γι’ αυτό και απολαμβάνει πολύ υψηλή αναγνωρισημότητα.

Η Terra Creta προσεγγίζει το προϊόν ολιστικά συνεργαζόμενη με ομάδες παραγωγών υπό την παρακολούθηση γεωπόνων, ενώ παράλληλα λειτουργεί ένα πρωτοποριακό ελαιουργείο και σύγχρονη μονάδα τυποποίησης υψηλής δυναμικότητας.

Η φιλοσοφία της βασίζεται στην παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας που παράγονται με βιώσιμες πρακτικές. Έχει αναλάβει πρωτοβουλίες στον τομέα της βιώσιμης ελαιοκαλλιέργειας και καινοτομεί με προϊόντα όπως το ελαιόλαδο σε spray και η ιχνηλασιμότητα των προϊόντων ελαιόλαδου.

Με έδρα την  καρδιά των διάσημων ελαιώνων του Κολυμβαρίου Χανίων και με απόλυτη προσήλωση στην ποιότητα  εξάγει ήδη τα προϊόντα της σε 45 χώρες.

Έχει αποσπάσει περισσότερες από 150 διακρίσεις ποιότητας σε διεθνείς διαγωνισμούς, γεγονός που την τοποθετεί σε κορυφαία θέση στις εξαγωγές τυποποιημένου ελληνικού ελαιόλαδου, εξάγοντας το 95% της παραγωγής της. Η Terra Creta ανήκει στις επιχειρήσεις  IOGR,  ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος Όμιλος που απασχολεί πάνω από 5.000 εργαζόμενους, ενώ δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων