Τέσσερις νέες παραστάσεις ανεβάζει τον Φεβρουάριο στην Θεσσαλονίκη το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Το κοινό της συμπρωτεύουσας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ισπανική πολιτική κωμωδία, ένα σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό έργο του Ίψεν, ένα έργο που αντλεί έμπνευση από τα λαϊκά παραμύθια της Μακεδονίας και της Θράκης και μία παραγωγή της Παιδικής Σκηνής  του Κ.Θ.Β.Ε. 

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» θα κάνει πρεμιέρα η πολιτική κωμωδία των Ισπανών Ιγνάθιο ντελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο «Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δύο φορές». Την μετάφραση έχει κάνει η Μαρία Χατζηεμμανουήλ, την σκηνοθεσία της παράστασης ο Δημήτρης Σακατζής, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Μαρία Καβαλιώτη, την μουσική έγραψε ο Δημήτρης Οικονόμου και μαζί με τον Κώστα Σαντά, παίζουν οι ηθοποιοί: Νατάσα Δαλιάκα, Κωνσταντίνος Χατζησάββας, Ελένη Γιαννούση, Χρίστος Νταρακτσής.

Στις 2 Φεβρουαρίου, η Παιδική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία «Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί», του Φόλκερ Λούντβιχ σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία, Βασίλη Κουκαλάνι. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έκαναν οι Αλεξάνδρα Σιάφκου και Αριστοτέλης Καρανάνος, την μουσική ο Κώστας Νικολόπουλος και στο ρόλο του Αλ-Νουρί είναι ο Θάνος Φερετζέλης. Μαζί του οι ηθοποιοί: Γιάννης Βαρβαρέσος, Γεωργία Κυριαζή, Φανή Ξενουδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Κωστής Ραμπαβίλας, ενώ οι παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά για τα σχολεία και κάθε Κυριακή στις 11 για το κοινό στο Βασιλικό Θέατρο.

Στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, στις 14 Φεβρουαρίου, θα γίνει η πρεμιέρα της παραγωγής «Οι απ’ αλλού φερμένοι», εμπνευσμένη από λαϊκά παραμύθια της Μακεδονίας και της Θράκης, σε δραματουργική επεξεργασία, Γιώργου Φράγκογλου και σκηνοθεσία Εύης Σαρμή. Οι παραστάσεις θα δίνονται μόνο για τα σχολεία και συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Ειρήνη Κυριακού, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Λίλιαν Παλάντζα, Βασίλης Παπαδόπουλος, Κατερίνα Πλεξίδα, Πολυξένη Σπυροπούλου, Στέργιος Τζαφέρης, Δημήτρης Τσεσμελής

Τον κύκλο κλείνουν στις 15 Φεβρουαρίου «Οι στυλοβάτες της κοινωνίας», ένα από τα πρώτα έργα του Χένρικ Ίψεν, που έχει παιχτεί μόλις δύο φορές στην Ελλάδα και θα ανέβει στο θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Την διασκευή και την σκηνοθεσία έχει κάνει ο Γιάννης Μόσχος, η μουσική είναι του Θοδωρή Οικονόμου, η κίνηση της Στέλλας Μιχαηλίδου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Καύκας, Γιάννης Γκρέζιος, Δανάη Επιθυμιάδη, Θόδωρος Ιγνατιάδης, Δημήτρης Καρτόκης, Δημήτρης Κολοβός, Ντίνα Μιχαηλίδη, Μαρία Μπενάκη, Δημήτρης Ναζίρης, Ιωάννα Παγιατάκη, Ορέστης Παλιαδέλης, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Έφη Σταμούλη, Χρίστος Στυλιανού, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Σαμψών Φύτρος.