Λόγω των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, στους δρόμους της Ρώμης θα απαγορευτούν οι βόλτες με άμαξες.

Η δήμαρχος της πόλης, Βιρτζίνια Ράτζι, τόνισε ότι οι βόλτες με τις άμαξες, οι οποίες προσφέρονται για ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, θα απαγορευτούν στους δρόμους, όχι όμως και στα πάρκα.

Συγκεκριμένα, η δήμαρχος έγραψε στο Facebook: «Οι βόλτες δεν θα γίνονται στους δρόμους που υπάρχει κίνηση, αλλά μόνο στα ιστορικά πάρκα. Δεν θα δείτε ξανά άμαξες στον δρόμο, πόσω μάλλον τους θερινούς μήνες που η θερμοκρασία είναι υψηλή. Το έχουμε απαγορεύσει από τώρα».

Πάντως, οι ακτιβιστές αντιδρούν ακόμα και στο να πραγματοποιούνται οι βόλτες μόνο στα πάρκα. Θέλουν να καταργηθούν τελείως. Σημειώνεται ότι οι αμαξάδες… γδύνουν τους πελάτες, προκειμένου να τους προσφέρουν μία δίωρη βόλτα στην πόλη.

Ένας ακτιβιστής υπογραμμίζει πως από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει βγει νόμος που να απαγορεύει τις βόλτες, αλλά έχει απλά συμφωνηθεί, είναι σαν να μην έχει γίνει τίποτα.

Comments are closed.