Την απέλαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την χώρα ζήτησαν οι διοργανωτές του μαζικού συλλαλητηρίου μεταναστών, που διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα, καταχειροκροτούμενοι από το ένθερμο πλήθος μπροστά στη Βουλή.

Συλλαλητήριο μεταναστών στο Σύνταγμα: «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη ...

Η δυναμική κινητοποίηση, που στηρίχτηκε τόσο το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη νεολαία της Κουμουνδούρου, διεκδικώντας ανοιχτά σύνορα, άσυλο και σπίτια για όλους στην Ελλάδα, έχει ενθουσιάσει τους εκπροσώπους των πολυάριθμων κοινοτήτων μεταναστών, που συμμετείχαν.

Τουρκικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρα μαςς – ΜΜΕ του Ερντογάν ...

Η ομιλία όμως του συντονιστή της ΚΕΡΦΑΑ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρου Κωνσταντίνου ήταν αυτή που έδωσε τον γνωστό τόνο. «Σαλάμ Αλέκουμ στους μετανάστες από το Μπαγκλαντές το Πακιστάν. Είμαστε εδώ πρόσφυγες μετανάστες από όλες τις χώρες του κόσμου .Είμαστε εδώ από τις χώρες της Μέσης Ανατολής από τη Συρία, από το Ιράκ από τις χώρες που τις έχει ρημάξει ο πόλεμος. Και αυτά τα αδέρφια μας έρχονται εδώ και τι βρίσκουν; Σύνορα κλειστά. Να τους κυνηγούν στις βάρκες. Μητέρες με παιδιά. Να κλείνουν τα σύνορα στον Εβρο. Αυτή είναι η απάνθρωπη πολιτική της ρατσιστικής Ευρώπης φρούριο. Και όταν περνάνε μας λένε κιόλας ότι περνάνε καλά, τους έχουμε παράδεισο.

Συλλαλητήριο μεταναστών με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ για ανοιχτά σύνορα ...

Κοιτάξτε τι γίνεται στην Ευρώπη. Τι έγινε στην Πορτογαλία, που αναγκάστηκαν να δώσουν χαρτιά σε όλους σαν και αυτά που ζητάνε σήμερα εδώ τα παιδιά από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Και θα τα πάρουμε τα χαρτιά», για να καταλήξει: «Ανοίξτε τα σύνορα. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Τα σύνορα θα ανοίξουν, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Εξωση των προσφύγων δεν θα γίνει αλλά του Μηταράκη και θα απελάσουμε και τον Μητσοτάκη. Θα νικήσουμε. Δυνατοί και ενωμένοι».

27/6/2020 – Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την χώρα! | Mikrometoxos.gr

Διαδήλωση στήριξης των μεταναστών στην Ελλάδα από την …Τουρκία

Ο επίσημος μηχανισμός προπαγάνδας του Ερντογάν, το τουρκικό πρακτορείο ”Anadolu”, κάλυψε την συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ και της υπέρ των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας με κείμενο (εδώ το αρχικό κείμενο), και με προβολή στα μέσα δικτύωσης μέσω Twitter

«Στην Αθήνα πρωτεύουσα της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε από αριστερές οργανώσεις πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για εξώσεις περίπου έντεκα χιλιάδων ατόμων από σπίτια και στρατόπεδα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν απογευματινές ώρες μπροστά στο κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος και φώναξαν συνθήματα Ανοίξτε τα σύνορα, όχι στις εξώσεις και να μην επιτρέψουμε να μείνουν οι πρόσφυγες στο δρόμο, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό που έγραφε Πρόσφυγες καλώς ήρθατε, αργότερα έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης. Στην ειρηνική πορεία μετείχαν διάφορες αριστερές ομάδες όπως και ομάδες μεταναστών που ζουν στην Αθήνα.»

Τι απάντησε ο κ. Μηταράκης

«Η χώρα μας δίνει άσυλο σε αυτούς που το δικαιούνται βάσει του διεθνούς δικαίου, αλλά και θα προβαίνει σε απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Ολοι οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και τις παροχές που λαμβάνουν για το διάστημα που τις δικαιούνται», ήταν το σχόλιο του υπουργείου.