Θα δώσει τελικά το «παρών» στην ορκωμοσία των υπουργών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Το «παρών» θα δώσει τελικά στην ορκωμοσία των νέων υπουργών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρά το γεγονός ότι μέχρι πριν από λίγο επρόκειτο να μην παραστεί σε αυτήν.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας είχε δηλώσει ότι δεν θα ορκίσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους υπουργούς γιατί «αυτό είναι το τυπικό».

«Αν ορκιζόταν ο πρωθυπουργός, θα ήταν διαφορετικά» υπογράμμισε. Παρ όλα αυτά, πρόσθεσε ότι αυτή ήταν η απόφαση του Αρχιεπισκόπου χθες και κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν περίπλοκα.

Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ιερώνυμου στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, είπε: «Όχι, δεν θα συναντηθεί. Δεν θα συναντηθεί διότι δεν είθισται ο Αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς. Αν ήταν να ορκιστεί ο πρωθυπουργός, θα ήταν εκεί. Θα πάει ο αρχιγραμματέας της Συνόδου που είναι επίσκοπος.

Αυτό είναι το τυπικό. Δεν ξέρω τι θα κάνει όμως, ό,τι γνωρίζω από χθες, δεν ξέρω τι θα κάνει σήμερα. Στην επαρχία του γίνεται, στην Αρχιεπισκοπή γίνεται μπορεί να πάει κι ο ίδιος, δεν ξέρω».