Στις 12 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, η βασίλισσα Ελισάβετ θα εορτάσει τα 95α γενέθλιά της (η ημερομηνία γεννήσεώς της είναι η 21 Απριλίου, αλλά για λόγους που μόνον οι Άγγλοι δύνανται να επικαλούνται, τα εορτάζουν άλλη ημερομηνία). Η είδησις θα είχε περιορισμένη δημοσιότητα εάν δεν συνέπιπτε με την πρόθεση της Αυτής Μεγαλειότητος να προσκαλέσει όλα ανεξαρτήτως τα μέλη της οικογενείας της. Για όσους δεν παρακολουθούν το βασιλικό ρεπορτάζ, πριν από ολίγες ημέρες, συμπληρώθηκε ένα έτος από το Megxit. Είναι ένας όρος που επινόησαν οι Βρετανοί δημοσιογράφοι για να προσδιορίσουν την αποχώρηση του δουκός και της δουκίσσης του Σάσσεξ, ήτοι του πρίγκηπος Χάρρυ και της συζύγου του Μέγκαν Μερκλ, από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Η Μέγκαν θεωρείται από αρκετούς ως η πέτρα του σκανδάλου για την «αποστασία» του δευτερότοκου υιού του πρίγκηπος Καρόλου και της αδικοχαμένης λαίδης Νταϊάνα. Το ζεύγος εγκατεστάθη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου διάγει ανεξάρτητον βίον. Έχει ανακοινωθεί επισήμως ότι υπέγραψαν ένα συμβόλαιο ύψους πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων, για να κάνουν την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών, ντοκυμαντέρ, κινηματογραφικών και παιδικών ταινιών, στο Netflix. Η πρώην πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς «Suits» και πρώην Α.Β.Y. (Αυτής Βασιλικής Υψηλότης), αφού έχασε τον τίτλο της, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να επανέλθει στο παλαιό της επάγγελμα, αλλά θα είναι, πλέον, όπισθεν των καμερών.

Σύμφωνα με την βιογράφο του πρίγκηπος Χάρρυ, την Άντζελα Λέβιν, η «αμερικανοποίησις» του αγαπημένου εγγονού της Ελισάβετ συντελείται με ταχύτατα βήματα. Από το λεξιλόγιό του έως την φιλανθρωπία. «Δεν θα είναι ο πρώτος άνδρας που γοητεύθηκε από μία ωραία γυναίκα με διαφορετικό στόχο ή επιδίωξη, που θα υιοθετήσει αργότερα ως δικό του», έγραψε στην εφημερίδα «Sunday Telegraph».

Η άρνησις του Χάρρυ να είναι το «ανταλλακτικό» του αδελφού του, Ουΐλλιαμ, ένα λογοπαίγνιο των λέξεων heir και spare, φαίνεται ότι τον οδήγησε πάλι στο να είναι το Νο 2, στην «σκιά» της συζύγου του. Τα άλλοτε αγαπημένα αδέλφια του έφθασαν στο σημείο να μην ανταλάσσουν λέξη μετά την είσοδο της Μέγκαν στην βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Θρυλείται ότι σε μία απέλπιδα προσπάθεια της Ελισάβετ να τους συμφιλιώσει, ο Ουΐλλιαμ δεν παρέστη στο οικογενειακό γεύμα στο Παλάτι του Σάντρινγχαμ, τόσο εκνευρισμένος που ήταν με την συμπεριφορά του αδελφού του. Αυτά πέρυσι. Εφέτος, τα αδέλφια μιλιούνται. Αντάλλαξαν, μάλιστα, δώρα για τις εορτές των Χριστουγέννων. Επίσης, ο Χάρρυ δεν διέκοψε ποτέ τις επαφές με την γιαγιά του. Δεν είναι τυχαία η πληροφορία που διέρρευσε από το Μπάκιγχαμ, ότι η βασίλισσα επικοινωνεί μέσω βιντεοκλήσης για να βλέπει τον δισέγγονό της, Άρτσυ. Το ίδιο ισχύει και με την είδηση ότι έχει προσκαλέσει το ζεύγος Σάσσεξ επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων των 95ων γενεθλίων της. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα θεωρούν πως η συγκεκριμένη πρόσκλησις ανήκει στην κατηγορία των προσκλήσεων που δύσκολα κανείς δεν τιμά. Μοναδικό εμπόδιο, μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι ο κορωνοϊός και η εξέλιξις της πανδημίας.