Θάνατος 14χρονης με κορωνοϊό: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας | nosokomeio scaled

Ένα 14χρονο κορίτσι έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο της Λαμίας, από επιπλοκές του κορωνοϊού

Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και ετοιμάζονταν να την μεταφέρουν εκεί.

Το κορίτσι, που ήταν μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου και νοσούσε με κορωνοϊό, άφησε την τελευταία πνοή του το μεσημέρι.

Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο  Covid 19  παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον.

Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..»