Ο θάνατος του Γιώργου Ζαπάντη, που έχασε τη ζωή του στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, στα χέρια αστυνομικών, όταν προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με τέιζερ, έχει αναστατώσει την ομογένεια, ενώ τη μητέρα του, προκειμένου να της συμπαρασταθεί, επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

Το απόγευμα της Πέμπτης (25/06) την οικογένεια του Γιώργου Ζαπάντη επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, εκφράζοντας και ο ίδιος τα θερμά του συλλυπητήρια για τον χαμό του 29χρονου από τα χέρια αστυνομικών.

«Mε μεγάλη θλίψη αντίκρισα την μητέρα του Γιώργου. Ήμουν σε πολύ δύσκολη θέση να βρω λόγια. Τι να πεις σε μια μητέρα που χάνει το παιδί της μέσα στο σπίτι χωρίς να έχει κάνει τίποτα μόνο και μόνο από μια υπερβολική αστυνομική βία».

Ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει ο ίδιος την εξόδιο ακολουθία του Γιώργου Ζαπάντη το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου, ενώ το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία με κεριά στη γειτονιά που έχασε τη ζωή του ο ομογενής.

Για δολοφονία μιλά η οικογένεια του 29χρονου

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνεχίζει την έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, την ώρα που η οικογένεια του 29χρονου κάνει λόγο για δολοφονία.

Η ελληνική κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών στέκει αμήχανα μπροστά σε άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας. Έλληνες ομογενείς μιλάνε μετά το θλιβερό περιστατικό του θανάτου του Γιώργου Zαπάντη, στη σκιά της δολοφονίας του George Floyd.

Αυτό που ζητούν οι ομογενείς και όχι μόνο είναι απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν και δικαίωση για τον θάνατο του 29χρονου.

Έρανος για την κηδεία του Γιώργου

Μέχρι στιγμής, πάνω από 50.000 δολάρια έχουν συγκεντρωθεί στην πλατφόρμα Go Fund me, στον έρανο που οργάνωσε η ξαδέρφη του 29χρονου, με στόχο την κάλυψη των εξόδων της κηδείας, της ταφής, αλλά και την στήριξη της οικογένειας.