Οι δυο καλοί φίλοι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ ξανά μαζί στη μεγάλη οθόνη στην ταινία «The Last Duel» που θα αποτελέσει το σκηνοθετικό κύκνειο άσθμα του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Η 20th Century έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της ταινίας που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου. Πρόκειται για είναι ένα δράμα εποχής που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία, την τελευταία νομικά εγκεκριμένη μονομαχία που έγινε στη Γαλλία γύρω στα 1386.

Ο ιππότης Jean de Carrouges (Ματ Ντέιμον), κατηγορεί τον φίλο του και ιππότη Jacques LeGris (Άνταμ Ντράιβερ) για τον βιασμό της συζύγου του, Marguerite de Carrouges (Τζόντι Κόμερ). Προκειμένου να επιλυθεί η διαμάχη, ο βασιλιάς Κάρολος ο ΣΤ′ (Μπεν Άφλεκ) αποφασίζει οι δύο άνδρες να αναμετρηθούν σε μονομαχία μέχρι θανάτου, δηλώνοντας ότι ο νικητής θα είναι θέλημα Θεού.

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Έρικ Τζάγκερ «The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France» (2004) και το σενάριο της συνυπογράφουν ο Ντέιμον και ο Άφλεκ μαζί με την Νικόλ Χολοφσένερ.