Θεμιστοκλέους: Από Σεπτέμβριο είναι πιθανό να εμβολιάζονται και τα παιδιά

Στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Από τον Σεπτέμβριο είναι πιθανό να εμβολιάζονται και τα παιδιά σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ για τους κατοίκους στα νησιά είπε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι επιθυμούν σε αυτά, με εξαίρεση την Κρήτη.

«Έχουμε μπει στη φάση με πάνω από 100.000 σχεδόν ημερήσιους εμβολιασμούς και αυτό θα συνεχιστεί όλο τον Μάιο» δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ενώ πρόσθεσε: «Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε εμβολιάσει το 70% των άνω των 60, έτσι ώστε στο τέλος Μαΐου να πάμε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικιακές ομάδες 30-44 και προς τα τέσσερα εμβόλια και τον Ιούνιο, αν τηρηθούν οι παραδόσεις, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε για όλες τις ηλικιακές ομάδες».

O ίδιος τόνισε ότι στα μέσα Ιουνίου, μέχρι τέλος Ιουλίου, θα χτίσουμε το τείχος ανοσίας.

Για το εμβόλιο της Astrazeneca, είπε ότι «665.000 πολίτες έχουν κάνει το συγκεκριμένο σκεύασμα και έχουμε επάρκεια και για τις δεύτερες δόσεις και για όσες πρώτες έχουν προγραμματιστεί όποτε δεν τίθεται κανένα θέμα ανησυχίας».

Για το 2021 η εταιρεία είναι δεσμευμένη από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει να μας παραδώσει 7,2 εκατ. δόσεις μέχρι τέλος της χρονιάς, επισήμανε.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer που εγκρίθηκε για τα παιδιά από 12 ετών και άνω στις ΗΠΑ, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι στην Ευρώπη αναμένεται η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τέλος Μαΐου. «Εμείς επιχειρησιακά θα ακολουθήσουμε την προτεραιοποίηση και θα προσθέσουμε άλλα τρία έτη, το 12-15 καθώς το εμβόλιο ήταν εγκεκριμένο για τους 16-18», είπε χαρακτηριστικά.