Θεοδωρικάκος για ΔΕΘ: Κύλισε εξαιρετικά ομαλά από άποψη ησυχίας, τάξης και ασφάλειας

Τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως στοιχεία που αναδεικνύουν σοβαρή ασυνεννοησία μεταξύ του κέντρου επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα, τα οποία έχουν προκαλέσει προβληματισμό και… παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρει ότι ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζητάει από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. «να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα. Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες».

Το αιματηρό συμβάν που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου (23.10.2021), είχε ως αποτέλεσμα να χάσε τη ζωή του ένας εκ των δραστών και να τραυματιστούν άλλοι 8 άνθρωποι εκ των οποίων επτά αστυνομικοί.

Τη δημοσιότητα έχουν δει διάλογοι από βίντεο – ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγονται διαβιβάσεις. Σε αυτές, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματίας αστυνομικός και ενώ αργότερα η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως «στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς».