Θεοδωρικάκος για απάτες σε βάρος αντιεμβολιαστών: «Όλες οι υποθέσεις θα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Κιβωτός της Ορθοδοξίας» ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζητά τη συνεργασία της Εκκλησίας σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικά στην ανταποδοτική ανακύκλωση.

«Η ανακύκλωση αποτελεί βασικό στοιχείο στην προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος. Και για να επιτύχει πρέπει να κινητοποιηθούν ευρύτατες κοινωνικές ομάδες. Ως εκ τούτου, η συνεργασία με την Εκκλησία, που μπορεί να κινητοποιεί και να επηρεάζει θετικά για το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος, είναι επιβεβλημένη», σημειώνει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι ίδιες οι ενορίες θα μπορούσαν να ζητήσουν να τοποθετηθούν σε δικούς τους χώρους τα λεγόμενα «σπιτάκια της ανακύκλωσης», ενώ επισημαίνει ακόμα ότι η σχετική ενημέρωση των πολιτών μπορεί να γίνει από άμβωνος και από τα κατηχητικά. «Το μήνυμα που θα έστελναν είναι σημαντικό και με τη μέθοδο της ανταποδοτικότητας θα μπορούσαν να ωφεληθούν στη φιλανθρωπική τους δράση», συμπληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ