«Η μάχη του αύριο για την Ελλάδα θα είναι νικηφόρα μόνο αν την δώσουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε παρέμβασή του προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που συνεδρίασε με αφορμή την 156η επέτειο επανένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Στην παρέμβασή του, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η Ένωση των Επτανήσων το 1864 δείχνει τον δρόμο για το μέλλον της χώρας.

«Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για διχαστικές λογικές. Χρειάζεται ρεαλιστικό σχέδιο για να ξεπεράσουμε την κρίση και η κυβέρνηση το διαθέτει. Απαιτείται, όμως, ενότητα και αλληλεγγύη για να προχωρήσουμε μπροστά».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών και την αδιάκοπη λειτουργία του Δημοσίου κατά τη διάρκεια της καραντίνας, εξήρε δε τη συνεργασία του υπουργείου με την αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα αντιμετώπισε με επιτυχία τόσο τις προκλήσεις της Τουρκίας σε Έβρο και Αιγαίο όσο και την πανδημία και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «με την αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και την τόλμη της Κυβέρνησης η Ελλάδα από “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης έγινε φωτεινό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο».