Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου αρχίζουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν ότι η αγορά θα αποκτήσει… ζωή και πάλι.

Βάσει των όσων προβλέπει η νομοθεσία, η λειτουργία των καταστημάτων επιτρέπεται προαιρετικά την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, που τη φετινή χρονιά «πέφτει» στις 19 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις εξής 8 Κυριακές του χρόνου: Την πρώτη των χειμερινών εκπτώσεων, των θερινών εκπτώσεων και του εκπτωτικού 10ημέρου του Νοεμβρίου.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μπορούν τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου στις τουριστικές περιοχές των δύο πόλεων.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Παρ όλα αυτά, οι έμποροι ζητούν να μετατεθούν οι ημερομηνίες.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, είχε ζητήσει να μετατοπιστεί για την παρούσα χρονιά η έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων κατά 15 μέρες.