Θεσσαλονίκη: 9 συλλήψεις στα επεισόδια για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου

Οι συλληφθέντες είναι 6 Έλληνες και 3 αλλοδαποί

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 9 από τις 35 προσαγωγές που καταγράφηκαν Θεσσαλονίκη χθες βράδυ για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι συλληφθέντες είναι 6 Έλληνες και 3 αλλοδαποί. Ανάμεσα στους προσαχθέντες υπήρχαν και αρκετοί ανήλικοι. Οι περισσότερες προσαγωγές έγιναν στη λεωφόρο Νίκης, όταν δικυκλιστές της Ασφάλειας υπέδειξαν σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ μια ομάδα νεαρών που είχε αποκοπεί από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με το thestival, οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε οχήματα και καταστήματα στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε δεκάδες βόμβες μολότοφ κατά τον αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Στην Αθήνα, η αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχων εντόπισε και συνέλαβε στις 10:00 το πρωί 3 νεαρούς με μολότοφ σε πάρκο στο Κουκάκι. Πάνω τους είχαν τέσσερις έτοιμες αυτοσχέδιες βόμβες, ένα τετράλιτρο μπιτόνι με βενζίνη, αλλά και 5-6 άδεια μπουκάλια για την παρασκευή και άλλων μολότοφ.

Οι αυξημένοι έλεγχοι των περίπου 4.000 αστυνομικών φαίνεται ότι αποθάρρυναν μεμονωμένες ομάδες να παρεισφρήσουν στις συγκεντρώσεις της Αθήνας που κύλησαν ομαλά χωρίς επεισόδια.

Η ένταση περιορίστηκε στην περιοχή των Εξαρχείων, όταν αργά το βράδυ ομάδα 100 κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα και επιδόθηκαν σε κλεφτοπόλεμο, με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις.