Θεσσαλονίκη: Ανεξαρτητοποιήθηκε δημοτική σύμβουλος | 4464987 scaled

Δήλωση ανεξαρτητοποίησής της από τη δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η σύμβουλος, Δήμητρα Αλεξίου – Στυλιάδη, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι θα συνεχίσει, ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, να συνδράμει στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων της πόλης και «αποκλειστικά, προς όφελος των συμπολιτών».

«Κύρια αιτία αυτής της ενέργειας είναι να υπηρετήσω ανιδιοτελώς την τοπική αυτοδιοίκηση» τονίζει στη δήλωσή της, η κ. Αλεξίου – Στυλιάδη και συνεχίζει: «Η σύνδεση της παράταξης, μέσω της διπλής ιδιότητας της επικεφαλής της, με την κεντρική πολιτική σκηνή εκτιμώ ότι στέκεται εμπόδιο στην επιθυμία μου αυτή…. Προφανώς και συνεχίζω τη σχέση μου με τα πρόσωπα που εκπροσωπούν την ιδεολογία της παράταξης, την οποία και θα συνεχίσω να τιμώ».

Τη δήλωσή της ανέγνωσε στο σώμα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής.

Στην ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Δήμητρας Αλεξίου – Στυλιάδη, αναφέρθηκε η δημοτική σύμβουλος της ίδιας παράταξης, Ρία Καλφακάκου, τονίζοντας ότι θέλει να καταθέσει και την άποψη και των άλλων συμβούλων και της παράταξής της για την ενέργεια της ανεξάρτητης πλέον συμβούλου.

Η κ. Αλεξίου – Στυλιάδη είχε αναφέρει – με δήλωσή της που διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τον πρόεδρο του – ως αιτία για την ανεξαρτητοποίηση της, τη «σύνδεση της παράταξης, μέσω της διπλής ιδιότητας της επικεφαλής της (Κ.Νοτοπούλου), με την κεντρική πολιτική σκηνή».

«Όταν δε συμφωνούμε παραδίδουμε την έδρα και δεύτερον αυτά τα συζητούμε πριν, με την δημοτική ομάδα και την επικεφαλής και δε γίνονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς προηγούμενη συζήτηση» δήλωσε η κ. Καλφακάκου και πρόσθεσε: «Και ο λόγος, για τον οποίο αναφέρθηκε, δεν είναι η άποψη της παράταξης».