Την έκδοση ενός 44χρονου Αλβανού στην πατρίδα του αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκτίσει την ποινή πολυετούς κάθειρξης για δολοφονία που κατηγορείται ότι διέπραξε πριν από 23 χρόνια.

Ο εκζητούμενος είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε εκτέλεση ερυθράς αγγελίας διεθνών αναζητήσεων των αλβανικών Αρχών και έκτοτε κρατείται.

Από την πρώτη στιγμή αμφισβήτησε ότι πρόκειται για το άτομο που καταζητείται στην Αλβανία, θέση την οποία επανέλαβε ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.

Επιπλέον, δια του συνηγόρου του, υποστήριξε ότι το αλβανικό δικαστήριο τον καταδίκασε ερήμην χωρίς προηγούμενη κλήτευσή του, γεγονός, που κατά τον ίδιο, εγείρει ζήτημα ακυρότητας της απόφασης βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Κατά της παραπάνω γνωμοδότησης του Δικαστικού Συμβουλίου ο αλλοδαπός θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με τα αλβανικά διωκτικά έγγραφα, ο 44χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία που τελέστηκε τον Αύγουστο του 1997 στην αλβανική πόλη Φιέρι, με θύμα έναν ομοεθνή του, εξαιτίας οικονομικών διαφορών.

Ο ίδιος πάντως έχει απασχολήσει στο παρελθόν και τις ελληνικές διωκτικές αρχές, καθώς, το 2003 είχε συλληφθεί για ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης και στην προσπάθειά του να διαφύγει πυροβόλησε εναντίον αστυνομικού με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Για την πράξη αυτή είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, ποινή την οποία εξέτισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ