Κηφισιά: Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι για ληστείες σε βάρος ανηλίκων

Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους, η 36χρονη και ο 31 χρονος που κατηγορούνται πως σκηνοθέτησαν απαγωγή, εκβίαση και παράνομη οπλοκατοχή.

Υπενθυμίζουμε πως την 6ης Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, η θεία της 36χρονης κάλεσε το «100» και κατήγγειλε ότι άγνωστος έχει απαγάγει την ανιψιά της και ζητάει 3.000 ευρώ για να την αφήσει ελεύθερη, αλλιώς θα τη σκοτώσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του GRTimes.

Η ίδια γυναίκα κατέθεσε ότι νωρίτερα ο γιος της δέχτηκε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο από τον αριθμό της εξαδέλφης και υποτιθέμενης απαχθείσας που ζητούσε βοήθεια για την καταβολή των λύτρων.

Αργότερα μέσα στην ίδια ημέρα τηλεφώνησε άγνωστος άνδρας (ο 31χρονος συγκατηγορούμενος) από το τηλέφωνο της 36χρονης και είπε στη θεία της να καταθέσει τα 3.000 ευρώ σε λογαριασμό της απαχθείσας στην τράπεζα, εκστομίζοντας απειλές για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα.

Το σενάριο συμπλήρωθηκε με μια φωτογραφία όπου φαινόταν η 36χρονη να κρατάει ένα πιστόλι κολλημένο στον κρόταφό της…

Τελικά οι συγγενείς κατέθεσαν περίπου 400 ευρώ, λέγοντας πως δεν είχαν άλλα χρήματα.

Η σύλληψη

Η 36χρονη υποτίθεται πως αφέθηκε ελεύθερη και στη συνέχεια εντοπίστηκε να επιβαίνει σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σερρών, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Εξεταζόμενη από αστυνομικούς, ομολόγησε πως δεν είχε πέσει θύμα αρπαγής, αλλά είχε σκηνοθετήσει την απαγωγή της μαζί με τον 31χρονο φίλο της, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη.

Το πρωί της Τρίτης με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Θεσσαλονίκης η 36χρονη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ στον 31χρονο φίλο της επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.