Θεσσαλονίκη: «Κινδύνευσε» να χαθεί μεγάλη παρτίδα εμβολίων

Σε εξέλιξη είναι ένας αγώνας δρόμου για τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ενώ αναμένεται και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού. Ωστόσο, σήμερα μία παρτίδα εμβολίων κινδύνευσε να πάει χαμένη στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται ακάθεκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, το ζήτημα προκύπτει καθώς οι υγειονομικοί που επρόκειτο να κάνουν τον εμβολιασμό, ακύρωσαν το ραντεβού. Όπως εξηγεί ο κ. Νίτσας, τα εμβόλια κατά της COVID-19 εκτός βαθιάς κατάψυξης αντέχουν 5 μέρες. Αν δεν γίνουν εντός αυτού του χρονικού περιθωρίου αυτά τα εμβόλια, πρέπει να καταστραφούν.

Επισημαίνει ότι πριν από περίπου έναν μήνα από τα νοσοκομεία έγιναν οι λίστες με το υγειονομικό προσωπικό που δήλωσε πρόθεση να εμβολιαστεί. Από τότε όμως, μπορεί το άτομο είτε να άλλαξε γνώμη, είτε να νόσησε είτε να του συνέβη κάτι άλλο. Αν κάποιος δεν πάει να εμβολιαστεί εκείνη την ημέρα, το εμβόλιο μπορεί να περιμένει λίγες μέρες ακόμη. Αν δεν γίνει αυτό, θα πάει χαμένο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νίτσας.

Διευκρινίζει ότι τα εμβόλια έρχονται με το ονοματεπώνυμο του ατόμου που πρόκειται να εμβολιαστεί και σημειώνει ότι ο Ιατρικός Σύλλογος προώθησε μία λίστα γιατρών με 2.000 ονόματα.

Τελικά, αφού ενημερώθηκε σχετικά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κλήθηκαν στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο αλλά και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, γιατροί – μέλη του Συλλόγου που είχαν πρόθεση να εμβολιαστούν και έτσι όλα τα σκευάσματα χρησιμοποιήθηκαν.

Ο κ. Νίτσας επισημαίνει ότι, δεν έχει χαθεί μέχρι στιγμής ούτε ένα εμβόλιο. Εκτός από την 4η ΥΠΕ επικοινώνησα και με την 3η ΥΠΕ για τον ίδιο λόγο. Δεν γνωρίζω να έχει χαθεί κάποιο εμβόλιο μέχρι στιγμής, ωστόσο εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάνουμε ότι μπορούμε για να μην συμβεί αυτό. Εμείς προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όσους περισσότερους συναδέρφους μπορούμε, καταλήγει στις δηλώσεις του στο GRTimes.gr, ο κ. Νίτσας.