Με σχετική επιστολή του προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής και προς τον πρόεδρο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ζητά την παραμονή του αντιτορπιλικού «Βέλος» σε μόνιμη βάση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και προτείνει να υπάρξουν σχετικές ενέργειες από την πλευρά της ΠΕΔ-ΚΜ, ώστε να διεκδικηθεί η μεταφορά της μόνιμης έδρας του αντιτορπιλικού.

«Οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει το “Βέλος”, καθώς μέχρι σήμερα το έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 157.000, με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο. Συνυπολογίστε ότι μελλοντικά το αντιτορπιλικό “Βέλος” μπορεί να ενταχθεί και να φιλοξενήσει ευρύτερα εκδηλώσεις και πιθανά να συμβάλει στη δημιουργία ενός ναυτικού πάρκου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα μπορεί να ενταχθεί σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες, προσθέτοντας ακόμη ένα αξιοθέατο στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του ο δήμαρχος.

«Η παραμονή του αντιτορπιλικού “Βέλος” στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη θα είναι επωφελής τόσο σε συμβολικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο», σημειώνει ο κ. Ζέρβας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ