Σε ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων του συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή του Δενδροποτάμου προχωρά ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη.

Βασική προτεραιότητα του έργου είναι η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, με στόχο να γίνει φιλικός και ασφαλής προς τους κατοίκους και προσβάσιμος για όλους, ιδιαίτερα για ανθρώπους με αναπηρία.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης και σύμφωνα με τους μελετητές, με τις απαραίτητες εργασίες που θα ακολουθήσουν, θα επιδιωχθεί η αναμόρφωση των ελεύθερων χώρων με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πεζοδρομήσεις, ανακατασκευή πεζοδρομίων, δημιουργία δενδροστοιχιών και κατασκευή ηλεκτροφωτισμού.

Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των περίπου 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι περιοχές που θα πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις είναι οι οδοί Νικηταρά, Κύπρου, Σόλωνος – Ινδικό Νεκροταφείο – 5ο Δημοτικό Σχολείο, πάροδοι της οδού Παπάγου και η περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις του «Φάρου του Κόσμου».