Αχαΐα: Θετικοί στον κορωνοϊό τουλάχιστον 25 μαθητές καθημερινά

Μεγάλη αύξηση σημειώνεται στα των κρουσματα του κορωνοϊού, στο 10ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης – Συκεών, αφού σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν ακόμη τέσσερις νέες μολύνσεις, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στις 55.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης – Συκεών, ο αριθμός των κρουσμάτων στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, όπου έκλεισαν δυο τμήματα, σήμερα το πρωί ανήλθε στα 55 με άλλους τέσσερις μαθητές να καταγράφονται θετικοί στον κορονοϊό, ενώ στο ΕΠΑΛ Νεάπολης τα κρούσματα ανέρχονται στους τέσσερις μαθητές με τα δύο νέα που καταγράφηκαν σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του ΕΠΑΛ Νεάπολης, μεγάλος αριθμός μαθητών υποβλήθηκε σε προληπτικό έλεγχο (rapid test) που διενεργούνταν από Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης. Συνολικά έγιναν 187 rapid tests, από τα οποία τα 11 ήταν θετικά και αφορούσαν οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες με μέση ηλικία τα 16 έτη.

Μιλώντας στο voria.gr, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, κάνει λόγο για διάσπαρτα κρούσματα που υπάρχουν και σε άλλα σχολεία «χωρίς ωστόσο η κατάσταση να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία που να μας οδηγεί στο κλείσιμο τμημάτων».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών έκανε νέα έκκληση για εμβολιασμούς και αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και προστασίας.  

«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ο κορονοϊός με τις μεταλλάξεις του συνεχίζει να αποτελεί μεγάλη απειλή για την κοινωνία, και ιδιαίτερα για τις νεαρές ηλικίες και τα παιδιά. Η προσοχή μας το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα στραμμένη στις σχολικές μονάδες, όπου καθημερινά καταγράφονται νέα κρούσματα. Ο δήμος μας βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους φροντίζοντας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Γενικά η κατάσταση παραμένει σοβαρή και οφείλουμε οι πάντες να επιδείξουμε στάση ευθύνης τηρώντας με αυστηρότητα τους κανόνες και τα μέτρα υγιεινής και προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας. Δεν εφησυχάζουμε και προσέχουμε», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.