Θεσσαλονίκη: To νέο τοπόσημο της συμπρωτεύουσας (pics+vids)

Ένα νέο έργο τέχνης, ύψους 12 μέτρων, κοσμεί από σήμερα τη Θεσσαλονίκη.

Αυτό αποτελείται από 15 μορφές, χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα.

Το όνομα του έργου είναι «METEORON» και φέρει την υπογραφή του διάσημου γλύπτη και ζωγράφου Κωστή Γεωργίου. Τοποθετήθηκε το πρωί στον χώρο πρασίνου απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο.

Το γλυπτό είναι δωρεά από το Κτήμα Γεροβασιλείου, τοποθετήθηκε πάνω σε ειδική βάση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί ο κατάλληλος φωτισμός.

«Το έργο αυτό είναι μια σύνθεση που από μικρός θα ήθελα να υπάρχει στον τόπο που γεννήθηκα. Η καρδιά μου και η ψυχή μου είναι πάντα εδώ. Το έργο το METEORON έγινε με την αγάπη στις τεχνες που διαθέτει ο δήμαρχος και με τη βούληση που έχει να φτιάξει καλύτερο τον τόπο και με ευγενική χορηγία του Βαγγέλη Γεροβασιλειου», σημείωσε ο κ. Γεωργίου σε δηλώσεις του.

Όπως ανέφερε, «το έργο υπάρχει πια, είναι ένα κομμάτι που ανήκει στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω η συμπατριώτες μου να το αγαπήσουν όσο το αγαπώ και εγώ και ελπίζω να γίνει ένα τοπόσημο στην πόλη που ο κόσμος θα το έχει και θα το απολαμβάνει».

Αναφερόμενος στον συμβολισμό του έργου ο καλλιτέχνης τόνισε ότι «ο καθένας έχει έναν δικό του κώδικα ζωής και είναι εκείνος ο οποίος καθορίζει την οπτική προσέγγιση του έργου. Θα μπορουμε να πουμε ότι είναι μια στιγμή της ζωής που εκεί μέσα υφίστανται, η φιλία, η αλληλεγγύη και η συνεργασία».

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα καινούργιο τοπόσημο και για αυτό χαίρομαι πάρα πολύ. Ο Κωστής Γεωργίου επιστρέφει στην πόλη του και μας χαρίζει ένα σημαντικό δημιούργημα του. Αυτό που συζητούσαμε χρόνια σήμερα παίρνει σάρκα και οστά και σε αυτό το σημείο της πόλης μας τοποθετητείται ένα σημαντικό έργο», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε παράλληλα τις ευχαριστίες του στον Κωστή Γεωργίου αλλά και στον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, καθώς με δική του δωρεά έρχεται το «Meteoron» στην πόλη.

Βίντεο-φωτογραφίες: voria.gr