Περίπου διπλάσια απορρίμματα από ό,τι συνήθως κλήθηκαν να μαζέψουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, έπειτα από το γλέντι της πρωτοχρονιάς.


Στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και αρμόδιος για θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης δήλωσε: «Κατά μέσο όρο μαζεύουμε 250 τόνους απορριμμάτων από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η μάζα αυτή ανέβηκε στους 400 τόνους. Και τα σκουπίδια και η ανακύκλωση είναι τουλάχιστον κατά 70% αυξημένα από το καθημερινό πρόγραμμα αποκομιδής»

Ταυτόχρονα, απένειμε τα εύσημα στους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας, οι οποίοι πέρασαν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους δρόμους, με σκοπό να μπει τάξη στην πόλη μετά τα πάρτι που είχε στηθεί σε πολλά κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζεϊμπέκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μέσα στο 2020 θα υπάρξει βελτίωση στην εικόνα της καθαριότητας, λέγοντας πως ο στόχος θα επιτευχθεί μ’ έναν καλύτερο προγραμματισμό, με ενίσχυση του στόλου των οχημάτων, με καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών και περισσότερη φροντίδα των γειτονιών.