Θεσσαλονίκη: Ζητούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικοί και φοιτητές | μακεδονίας θράκης

Το Διοικητήριο, το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ήταν η τελική στάση της πορείας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκπαιδευτικοί και φοιτητές νωρίς το μεσημέρι, ζητώντας μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Δάσιου, επισήμανε «ζητάμε μαζικούς και μόνιμους διορισμούς και ζητάμε την εξίσωση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μεταξύ των αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η ίδια τόνισε: «Ακόμη και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν πάνω από 100 κενά εκπαιδευτικών στο Νομό Θεσσαλονίκης, τόσο στη γενική, όσο και στην ειδική αγωγή, με την πλάστιγγα βεβαίως να γέρνει προς την δεύτερη. Αυτό συμβαίνει, αφενός μεν γιατί ο προγραμματισμός ήταν τσιγκούνικος, αφετέρου δε διότι πολλοί εκπαιδευτικοί δεν δέχτηκαν να πάνε στις θέσεις τους». Διευκρίνισε δε ότι τα προαναφερόμενα στοιχεία μεταβάλλονται ακόμη και καθημερινά, αφού όπως σημείωσε «μπορεί να έχουμε Νοέμβριο, αλλά ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς που εντοπίζονται προβλήματα και πόσες θέσεις απαιτείται να καλυφθούν».

Στην πορεία που έγινε σήμερα με αφετηρία το άγαλμα Βενιζέλου, συμμετείχαν μέλη των ΕΛΜΕ της πόλης, συλλογικότητες των αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών και φοιτητικοί σύλλογοι. Οι εκπαιδευτικοί κατέβηκαν την Αριστοτέλους, κινήθηκαν στην Τσιμισκή και αφού ανέβηκαν από την Ίωνος Δραγούμη, κατέληξαν στο Διοικητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ