κατά 27.728 αυξήθηκε τις προηγούμενες 24 ώρες ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία, φθάνοντας τα 1.379.238, δείχνουν σήμερα Τετάρτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα 952 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 23.427 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων είχε ανακοινωθεί επίσης την προηγούμενη Παρασκευή, όταν οι νεκροί είχαν πλησιάσει τους 600, ενώ η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία γίνεται ανησυχητική.

Συνολικά το 83% των κλινών ανάνηψης είναι κατειλημμένο στα νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η ομοσπονδία γιατρών μονάδων εντατικής θεραπείας (Divi).

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να βαρύνουν κι άλλο το κλίμα στη Γερμανία. Σήμερα οι κάτοικοι της χώρας ξύπνησαν με τους περιορισμούς που γνώρισαν επί πολλές εβδομάδες την άνοιξη να είναι πάλι σε ισχύ: όλα τα “μη απαραίτητα” καταστήματα έχουν κλείσει όπως και τα σχολεία.

Τουλάχιστον ως τις 10 Ιανουαρίου οι αρχές ελπίζουν “να εφαρμόσουν σε όλη τη χώρα την αρχή ‘μένουμε στο σπίτι’”, σύμφωνα με το κείμενο που υιοθέτησαν την Κυριακή στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψής τους οι πρωθυπουργοί των 16 κρατιδίων της Γερμανίας και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Αν και καλούνται να μειώσουν δραστικά τις επαφές τους και να αποφεύγουν τα ταξίδια μέσα στη χώρα και το εξωτερικό, οι Γερμανοί δεν είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν βεβαίωση για να βγαίνουν από το σπίτι τους, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ μέχρι στιγμής στη χώρα.

Τα περιοριστικά μέτρα έχουν στόχο να αποφευχθεί “το έμφραγμα” στο σύστημα υγείας, την ώρα που οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν ήδη γίνει αισθητές σε πολλά νοσοκομεία και κάποιες μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ήδη γεμάτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ