Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: «Χαζή η αλληλεγγύη της Ευρώπης απέναντι στην Κύπρο» | 3 1

Μιλώντας στη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή στη Μεσόγειο και στην πράξη και στα λόγια.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «χαζή» την αλληλεγγύη της Ευρώπης απέναντι στην Κύπρο.

Χαρακτηριστικά υποστήριξε πως «σήμερα στην ανατ. Μεσόγειο όσοι δεν θέλουν να μοιραστούν το φυσικό πλούτο των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο, παρόλες τις προειδοποιήσεις μας, εμπιστεύονται την Ε.Ε. Μέσα στην Ε.Ε. υπάρχει μία χαζο-αλληλεγγύη, λόγω της ιδιότητας του μέλους (της Κύπρου) και μόνο. Είναι μια αλληλεγγύη προς λάθος κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία αντιδρά με πράξεις και στέλνει γεωτρύπανα στη Μεσόγειο, ενώ παράλληλα ενισχύει και τη διπλωματική της ισχύ.

«Κακομαθαίνουν την Κύπρο για παράδειγμα και οι προτάσεις μας δεν εισακούγονται. Κι εμείς τι κάναμε; Στείλαμε τα πλοία μας και ξεκινήσαμε γεωτρήσεις. Δείχνουμε τη δύναμή μας στην πράξη, αλλά χρησιμοποιούμε και τη διπλωματία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Γιατί έχουμε δίκιο.

Άλλωστε δεν συζητάμε ούτε ανοίγουμε θέμα υφαλοκρηπίδας με κανέναν. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και στο τραπέζι και στη πεδίο της μάχης όσον αφορά τη κατανομή των αποθεμάτων γύρω από την Κύπρο», κατέληξε.