Την λύση του αινίγματος στο θρίλερ του Ζωγράφου, ψάχνει η ο ιατροδικαστής, ύστερα από τα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης που βρέθηκαν στο 11 μηνών βρέφος. Σε πρώτη φάση σήμερα θα εξεταστούν απο ιατροδικαστή, τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας των Σύρων, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ζευγάρι δεν θέλησε να πει πολλά, στις συζητήσεις με τους αστυνομικούς. Μάλιστα έδειχναν να μην είναι επηρεασμένοι από το γεγονός.

Οι αξιωματικοί του Ανηλίκων δεν δείχνουν να βιάζονται, θέλουν να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση και να εξετάσουν όλα τα σενάρια για να φθάσουν στην πραγματική εκδοχή των πραγμάτων. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο τα στοιχεία που βρήκε ο ιατροδικαστής στο βρέφος να οφείλονται και σε σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπιζε το παιδί.

Το ζευγάρι των Σύρων ήρθε στην Ελλάδα πριν απο δύο χρόνια, είχε τρία παιδιά, δύο δίδυμα κοριτσάκια 11 μηνών εκ των οποίων το ένα με νοητική υστέρηση που χθες άφησε την τελευταία του πνοή και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, τα οποία δεν είχαν προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς δεν εργάζονταν και ζούσαν με την αρωγή ΜΚΟ.