Μέχρι στιγμής τα Instagram Stories περιορίζονται σε μια σειρά στη home screen και πρέπει να κάνουμε ατελείωτο scroll για να τα δούμε όλα. Ωστόσο, έχουν αναδειχθεί σε μια από τις πιο επιτυχημένες λειτουργίες στα social media: Το 2019 περίπου οι μισοί χρήστες του Instagram (γύρω στα 500 εκατομμύρια άτομα) τα χρησιμοποιούσαν σε καθημερινή βάση. Ίσως λοιπόν ήρθε η ώρα να αποκτήσουν μια πιο ξεχωριστή θέση στις οθόνες μας.

Και μπορεί να την αποκτήσουν σύντομα. Γιατί το Instagram δοκιμάζει ένα νέο σχεδιασμό που θα επιτρέπει στους χρήστες του να βλέπουν περισσότερα Instagram Stories ταυτόχρονα, τόσο στη home screen όσο και σε μια σελίδα αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτά.

Σύμφωνα με μια δοκιμαστική εκδοχή του Instagram, οι χρήστες θα βλέπουν στη home screen δύο σειρές με τα Instagram Stories ενώ ένα κουμπί «See All Stories» θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να μεταβαίνουν σε διαφορετική σελίδα όπου θα βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα.

Μια πρώτη εικόνα του νέου σχεδιασμού έδωσε ο social media manager Τζούλιαν Γκαμπόα μέσα από την ανάρτησή του στο Twitter. Για την ώρα, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του TechCrunch, το Instagram δοκιμάζει τη νέα εκδοχή των Stories σε περιορισμένο αριθμό χρηστών.