Κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Εύβοια

Την αποκάλυψη για το αλλεργικό περιστατικό έκανε χθες, κατά την επίσημη ενημέρωση για τον εμβολιασμό στη χώρα μας, ο κ. Θεμιστοκλέους. Όπως είπε, υπήρξε αλλεργική αντίδραση σε άτομο που έλαβε το εμβόλιο αλλά αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Πρόκειται για μια 32χρονη ειδικευόμενη γιατρό στο νοσοκομείο «Αττικόν», η οποία εμφάνισε ελαφριά αλλεργική αντίδραση, οποία χαρακτηρίστηκε «μη σοβαρή» από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο Σπύρος Πουρνάρας, Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Αττικού Νοσοκομείο, μίλησε στο Open και αναφέρθηκε στο αλλεργικό περιστατικό: «Υπήρξε μία αλλεργική αντίδραση, συμβαίνουν αυτά. Μια ταχυκαρδία εμφάνισε η κοπέλα και τώρα είναι μία χαρά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, είναι καθημερινά φαινόμενα αυτά».

Ο κ. Πουρνάρας τόνισε ότι οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις που έχουν παρατηρηθεί είναι «μετρημένες στα δάχτυλα», ενώ οι ήπιες είναι περισσότερες, όπως συμβαίνει με πολλά φάρμακα, εμβόλια και τρόφιμα. Όπως χαρακτηριστικά είπε «ούτε το χέρι μας δεν πονάει» με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Όπως ξεκαθάρισε χθες με τη σειρά της η κα Θεοδωρίδου, γνώμη γιατρού θα πρέπει να χρειαστούν μόνο όσοι έχουν σοβαρό ιστορικό αναφυλακτικών αλλεργικών αντιδράσεων, έτσι ώστε αν θα πρέπει να εμβολιαστούν ή όχι.