Τι αριθμούς διασωληνωμένων και θανάτων δίνει το μοντέλο Πορτογαλίας - Η σύγκριση με την Ελλάδα | portogalia lisabona emboliasmoi 30 11 21

Μοντέλο Πορτογαλίας, όπου η εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιωμένων ομάδων είναι υψηλή, ακολουθεί η Ελλάδα, καθιστώντας υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι δίνουν νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους.

Στην Πορτογαλία, το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών ηλικίας άνω των 60 χρόνων ανέρχεται στο εντυπωσιακό 99,5%.

Στη Δανία στο 99,1%, ενώ στη Σουηδία το ποσοστό φθάνει στο 93,1%. Αντίθετα, στην Ελλάδα οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών ανέρχονται στο 83% περίπου.

Την ίδια ώρα, στην Πορτογαλία, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 80 πολίτες όλων των ηλικιών, ενώ ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από την Covid-19 έχει μέσο όρο τους 13.

Στη Δανία αναφέρονται 47 άτομα στις ΜΕΘ και 10 θάνατοι σε ημερήσια βάση, ενώ η γειτονική Σουηδία έχει 32 ασθενείς στην εντατική με Covid και θρηνεί πέντε θύματα ημερησίως.

Η Ελλάδα καταγράφει απανωτά «μαύρα» ρεκόρ, με τους διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ να έχουν φτάσει τους 657 και οι θάνατοι έφθασαν σε μέσο όρο τους 92 ημερησίως.