Οι συνεχόμενες παύσεις αθλητικών οργανώσεων λόγω της πανδημίας προκαλούν πολλά προβλήματα σε αθλητές και προπονητές, επηρεάζοντας γενικότερα όλη τη βαριά βιομηχανία του αθλητισμού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές που το ξέσπασμα της πανδημίας και τα συνεχόμενα lockdowns έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το αθλητικό του πρόγραμμα, αφού ήδη δεν έγιναν έξι από τα εννιά Masters, όπως φυσικά και το Wimbledon. Επίσης, ακόμα κι όσα πραγματοποιήθηκαν, είχαν μειωμένα χρηματικά έπαθλα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά και τα οικονομικά κέρδη των αθλητών, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Έλληνας τενίστας είχε πάνω από 4.500.000 εκατομμύρια δολάρια «ζημιά» σε σχέση με το 2019, όσον αφορά στο prize money. Συγκεκριμένα, πέρσι εισέπραξε 6.712.206, ενώ φέτος 2.093.232 δολάρια.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η περσυνή του επίδοση ήταν λίγο καλύτερη κι αυτό του είχε επιφέρει και πολλά περισσότερα κέρδη, αλλά αυτό ίσως οφείλεται και στο ότι το 2019 έδωσε 79 αγώνες και το 2020 αγωνίστηκε σε 43.

Φυσικά, δεν είναι μόνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς που είχε μεγάλο οικονομικό πλήγμα, καθώς και άλλοι μεγάλοι αθλητές είχαν βαρύτατες χρηματικές απώλειες . Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ράφα Ναδάλ που έχασε πάνω από 9.000.000 εκατομμύρια.