Πως «θωρακίζονται» οι χώρες έναντι της «Όμικρον» - Τι ισχύει για τα υπάρχοντα εμβόλια

Ο Αντώνης Κατσαρός γράφει στο Vradini.gr για την ανεξήγητη στάση εκείνων που εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται, αλλά και αυτών που κατηγορούν τα μέτρα, την ώρα που τα κρούσματα αγγίζουν απίστευτα νούμερα

Δεν χρειάζεται να είσαι λοιμωξιολόγος προκειμένου να αντιληφθείς ότι βρισκόμαστε στην επιθετική φάση της ανάπτυξης της μετάλλαξης όμικρον.

Τα μαθηματικά μοντέλα εξηγούν ότι η αρχική της επιβράδυνση θα αρχίσει να διαφαίνεται από την επόμενη εβδομάδα, αφού τα μέτρα ξεκινούν από τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/12).

Τα κρούσματα έχουμε ήδη διαπιστώσει πως είναι σαφώς πιο ήπια, όταν όμως αυξάνεται θεαματικά ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων, είναι αδύνατον να μην προκύψει καμία πίεση στο σύστημα υγείας. Απλή αριθμητική είναι.

Τώρα, οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών της εστίασης και των νυχτερινών κέντρων ισχυρίζονται πως :

Ο Μητσοτάκης τους έχει βάλει στο μάτι, οι αποφάσεις δεν στέκουν διότι αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι,

τα αποθέματά τους θα πάνε στα σκουπίδια, οι συνάδελφοί τους με άλλα καταστήματα (οπτικά π.χ.) δεν υφίστανται τις ίδιες συνέπειες από τα μέτρα.

Σε κάποια έχουν δίκιο, σε κάποια άλλα όχι.

Παρ όλα αυτά, πέρα από τη λογική της σκέψης τους και τα αισθήματα που τους προκαλούνται, υπάρχει κάτι που τα ξεπερνάει όλα.

Αυτό είναι η πανδημία και οι θάνατοι που προκαλούνται εξαιτίας της.

Ο Μητσοτάκης δεν πιστεύω πως ήθελε μικρός να γίνε εστιάτορας και βγάζει τώρα μένος επειδή έχει απωθημένα με τους επαγγελματίες του κλάδου.

Οι υπουργοί δεν είναι μεθυσμένοι όταν λαμβάνουν τα μέτρα.

Μία χαρά κρατούν τις σημειώσεις τους και ξέρουν τι αποφάσισαν κάθε φορά.

Η πανδημία είναι ωστόσο εκείνη που διαφοροποιεί τις δολοφονικές της τάσεις, υποχρεώνοντας την πολιτική ηγεσία να τρέχει πίσω της.

Όσο για τα αποθέματα των εστιατορίων που θα πάνε στα σκουπίδια, οι πληροφορίες έλεγαν πως θα υπάρξει κάποια αποζημίωση. Σε ποιο βαθμό δεν γνωρίζω.

Την ίδια ώρα οι καλλιτέχνες που εργάζονται βράδυ,

ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλο πως έχουν κολλήσει κορωνοϊό.

Είναι εκείνοι που έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο στο χώρο εργασίας και στέλνουν το πιο ξεκάθαρο και απολύτως προφανές μήνυμα.

Τα δεδομένα είναι γύρω μας παντού και σε οδηγούν στο προφανές ερώτημα

προς όλους εκείνους που αρνούνται να εμβολιαστούν,

ή που κατηγορούν την κυβέρνηση επειδή αλλάζει τα μέτρα, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

«Τι δεν καταλαβαίνεις;».