Μπακογιάννης: Θεσμοθέτηση ρύθμισης 120 δόσεων για χρέη στους δήμους (vid)

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απαντησε στις σχετικές αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη μη θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Ο ίδιος επισήμανε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου από τη Moody’s. Συγκεκριμένα είπε ότι η αναβάθμιση αυτή «δείχνει ότι είναι ένας νοικοκυρεμένος δήμος με υγιή οικονομικά στοιχεία, που μπορεί μόνος του, το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίζει τον αριθμό των δόσεων, έχοντας πάντα πλήρη συναίσθηση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην πόλη. Γιατί δεν έχει κανένα νόημα να έχεις πλούσιο δήμο σε μια πόλη πτωχευμένη».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στα εμβόλια για την Covid-19, τα οποία χαρακτήρισε «δώρο της επιστήμης» και ότι «μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα βγούμε από την κρίση». Τόνισε όμως «δεν πρέπει να γίνει πολιτική με τα εμβόλια» ζητώντας «να τηρηθούν ότι προβλέπεται για τους εμβολιασμούς από τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στα σχολεία και το πότε θα ανοίξουν, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση, «είμαστε έτοιμοι να τα επαναλειτουργήσουμε. Έχουν γίνει όσα προβλέπονται».