Στο αστυνομικό τμήμα κατέληξαν τρεις συνδικαλιστές από τον κλάδο του Επισιτισμού και Τουρισμού, οι οποίοι γύρω στις 09:00 σήμερα το πρωί επιχείρησαν αιφνιδιαστικά να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου και να ανοίξουν πανό διαμαρτυρίας στην Ηρώδου Αττικού.

Αμέσως επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και προσήγαγαν τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, Γιώργο Χόντζογλου, τον γενικό γραμματέα, Τάκη Κούκο και τον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, Κώστα Κουλούρη.

Μιλώντας στο vradini.gr, ο κ. Χόντζογλου, δήλωσε τα εξής:

«Με το που σηκώσαμε το πανό, με τη λέξη ‘ΠΕΙΝΑΜΕ’, η οποία εκφράζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που πλήττονται, ήρθαν οι πρώτοι αστυνομικοί και μας είπαν να πάμε πέντε μέτρα πιο κάτω. Ξεκινήσαμε να πάμε. Στη συνέχεια, βγήκαν από το Μέγαρο Μαξίμου κάποιοι γεροδεμένοι άντρες με κοστούμια, οι οποίοι μας έσπρωξαν και μας απείλησαν με αυτόφωρο. Λίγα λεπτά αργότερα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μας οδήγησαν με τα πόδια από το Μέγαρο Μαξίμου στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος.

Εκεί διαπιστώθηκε πως ήμασταν καθ’ όλα νόμιμοι, δηλαδή τηρήσαμε τα μέτρα ασφαλείας και είχαμε δημόσια έγγραφα για τη μετακίνησή μας. Έτσι, μετά από δύο ώρες, αφεθήκαμε και οι τρεις ελεύθεροι, χωρίς να μας επιβληθεί πρόστιμο. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να διαμαρτυρηθούμε για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του κλάδου. Σεβαστήκαμε απόλυτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για αυτό ήμασταν μόνο τρεις, φορούσαμε μάσκες και κρατάγαμε αποστάσεις.

Πέραν από τους 330.000 εργαζόμενους των 80.000 επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή και παίρνουν το βοήθημα, υπάρχουν ακόμη 300.000 εποχικοί εργαζόμενοι (215.000 στην εστίαση και 85.000 στον τουρισμό) με αντικειμενικό πρόβλημα επιβίωσης, χωρίς να παίρνουν ούτε ένα ευρώ».