Τι «τρέχει» με «το πιο μοναχικό σπίτι στον κόσμο» (pic+vid)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες ενός μικροσκοπικού λευκού σπιτιού, το οποίο βρίσκεται μόνο του σε ένα απομακρυσμένο νησί, και διάφορες ιστορίες σχετικά με το τι μπορεί να είναι έχουν αναπτυχθεί.

Το όνομά του είναι το «πιο μοναχικό σπίτι στον κόσμο», και για πολλούς φαντάζει μια ονειρική κατοικία.

Το σπίτι άρχισε να γίνεται viral μετά την ανάρτηση των φωτογραφιών στο Instagram. Αυτό είναι σε μία καταπράσινη πλαγιά, περιτριγυρισμένο από γαλάζιες θάλασσες και στις δύο πλευρές.

Η Mirror αναφέρει ότι το σπίτι βρίσκεται στο Ellidaey, ένα απομακρυσμένο νησί νότια της Ισλανδίας. Αυτό το μικρό νησί είναι μέρος του Vestmannaeyjar, ενός αρχιπελάγους 15 έως 18 νησιών.

Σήμερα, το νησί είναι ερημικό. Ωστόσο, κάποτε κατοικήθηκε από πέντε οικογένειες. Η τελευταία από αυτές τις οικογένειες έφυγε το 1930 και το νησί είναι έκτοτε ακατοίκητο.

Εδώ και χρόνια επικρατούν διάφορες  μυστηριώδεις  φήμες, και θεωρίες για το μικρό λευκό σπιτάτι  στο απομακρυσμένο νησί. Μια τέτοια φήμη λέει ότι χτίστηκε από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο που σχεδίαζε να το χρησιμοποιήσει σε περίπτωση αποκάλυψης ζόμπι, αναφέρει η The Sun.
 
Κάποιοι άλλοι έχουν υποστηρίξει ότι το σπίτι ανήκει στον διάσημο Ισλανδή τραγουδίστρια Bjork ή σε θρησκευτικό ερημίτη.

Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι το σπίτι δεν υπάρχει καθόλου και οι φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα μοντάζ.

Κατά την επικρατέστερη εκδοχή το σπίτι στέκεται στο νησί Ellidaey ανήκει στον Σύνδεσμο Κυνηγιού llidaey. Χτισμένο στη δεκαετία του 1950, χρησιμεύει ως καμπίνα κυνηγιού και σάουνα για τα μέλη του συλλόγου, που κυνηγάει τα χαριτωμένα φρατέρκουλα του Ατλαντικού (puffins).