Τη δική του απάντηση για την καταγγελία φοιτήτριας για σεξουαλική παρενόχληση έδωσε ο πρώην καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο καθηγητής, που συνταξιοδοτήθηκε το 2016, δήλωσε πικραμένος και σαστισμένος από τις καταγγελίες εναντίον του, τις οποίες αρνείται.

«Σε άλλες περιπτώσεις θα έλεγα νιώθω αγανάκτηση αλλά για ένα παιδί που το νιώθεις σαν δικό σου παιδί νιώθεις πικρία. Νιώθεις ότι είναι αχαριστία αυτό το πράγμα που κάνουν» τόνισε.

Όπως είπε η φοιτήτρια του ζήτησε να περάσει το μάθημα παρότι το γραπτό της είχε πάρει κακό βαθμό.

«Τη θυμάμαι. Έτσι πολύ αμυδρά τη θυμάμαι. Τόσα παιδιά που περνούν από το γραφείο μου δεν μπορώ να θυμηθώ. Ήρθε από το γραφείο μου το γραπτό της ήταν πολύ κακό μου είπε να την περάσω με το βαθμό αυτό και της είπα δεν μπορώ να την περάσω και έφυγε. Έκτοτε δεν την ξαναείδα» επισήμανε.

Παράλληλα, δηλώνει συντετριμμένος από την έκταση που έχει πάρει το θέμα.

«Τι να πω ότι δεν κοιμήθηκα το βράδυ; Τι θα πουν τα παιδιά μου; Θα σκέφτονται αυτόν είχαμε πρότυπο;» σχολίασε.

«Παρερμήνευσαν την επιθυμία μου να βοηθήσω. Φοβόντουσαν κάποιες κοπέλες να μην τις δουν να μπαίνουν στο γραφείο μου και τις πουν γλειφτράκια. Από στόμα σε στόμα κάποιες είχαν κόμπιασμα μέχρι που κατάλαβαν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα» ανέφερε.

Όπως είπε, είχε ακούσει τις κατά καιρούς τις φήμες για το πρόσωπό του, αλλά ουδέποτε του ζητήθηκε από την Πρυτανεία να δώσει εξηγήσεις.

«Ας παρουσιαστεί μπροστά μου, αν μπορεί, να μου πει τι της είπα, γιατί, τι της έκανα, δεν υπάρχει περίπτωση να αποδείξει ή να πει ότι την ακούμπησα, ούτε στο χέρι δεν ακούμπησα» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.