Σε τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι εκπρόσωποι των φορέων του ελληνικού τουρισμού και των μεταφορών εξέφρασαν την αγωνία, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για την τουριστική περίοδο, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην 3,5 ωρών τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές του ΕΛΚ.

Οι φορείς παρουσίασαν την αναλυτική εικόνα που διαφαίνεται ότι θα επικρατήσει στην τουριστική περίοδο, λόγω της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη.

Υπογράμμισαν την υψηλή αβεβαιότητα που επικρατεί, εξαιτίας της έντασης του υγειονομικού προβλήματος, που επιφέρει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, έκαναν λόγο για ένα πρωτόγνωρο χτύπημα στον τουρισμό, που όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι ως απειλή, αλλά ως ευκαιρία για την αναδιοργάνωση του τουριστικού προϊόντος.

Συζήτησαν, επίσης, την επιτακτική ανάγκη στήριξης του τουριστικού κλάδου, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους (για υγειονομικά πρωτόκολλα, επιδότηση εργασίας, εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση όλων των προγραμμάτων επανεκκίνησης της αγοράς και μείωση ΦΠΑ).

Τόνισαν την ανάγκη κεφαλαιοποίησης των θετικών χειρισμών στην αντιμετώπιση του υγειονομικού προβλήματος, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει ελκυστικός και ασφαλής προορισμός.

Από την πλευρά τους, οι ευρωβουλευτές διαβεβαίωσαν τους συνομιλητές τους ότι θα βρίσκονται δίπλα τους και στην πρώτη γραμμή και με παρεμβάσεις στο ΕΛΚ, το οποίο αποτελεί την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης, θα αγωνιστούν για τη διαμόρφωση αποτελεσματικών λύσεων, προκειμένου να θωρακιστεί το μεγάλο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μαζί με τους συνεργάτες τους, οι: Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων και Ευτύχης Βασιλάκης, πρόεδρος ΔΣ Aegean.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ