Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρώτη τους συνομιλία από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, επί τάπητος τέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, γεγονός που «αποτελεί πρόκληση για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο».

Η επικοινωνία μεταξύ Μητσοτάκη και Πούτιν πραγματοποιήθηκε την ώρα που η ένταση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, μετά και την έκδοση τουρκικής Navtex για την πραγματοποίηση ερευνών στα ανοικτά του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ο συντονισμός Ελλάδας – Κύπρου εν όψει και της αυριανής επίσκεψης του κ. Αναστασιάδη στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.