Η κοινότητα Πεύκη της Ηλείας διαθέτει ένα καφενείο-ψησταριά το οποίο παρέχει σύνδεση στο internet, με τα παιδιά του χωριού να ακολουθούν την τηλεκπαίδευσή τους… εκεί!

Δεκαεπτά μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, βρίσκονται στα τραπέζια του καφενείου και με μοναδικά μέσα ένα laptop και ένα – παλιό – κινητό, ακολουθούν τα καθημερινά τους μαθήματα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Γρηγόρης Ξουλέης, εκπέμπει SOS προς το υπουργείο Παιδείας και τη Νίκη Κεραμέως, με την ανάρτησή του στο Facebook:

«Ως πρόεδρος της Πεύκης θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για αυτές τις εικόνες με τα παιδιά του χωριού μου να κάνουν μάθημα έξω στο κρύο με μικρές οθόνες, στο μοναδικό χώρο που έχει ίντερνετ, ώστε να μην συνεχιστούν. Έχω κάνει αίτηση να μπει ίντερνετ στο κοινοτικό γραφείο για να έρχεται και γιατρός για να γίνονται συνταγογραφήσεις από πέρσι τον Νοέμβριο και ακόμα τίποτα. Παρακαλώ κύριοι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθείτε και να κινητοποιηθείτε άμεσα. Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους μας», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Ξουλεής.