Για απραξία και ανοχή στις παραβάσεις παρά τις επίμονες προειδοποιήσεις του κατηγόρησε την αστυνομία ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, σε συνέχεια της επιβολής έκτακτων μέτρων στο νησί, εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα στις 6 το πρωί και, βάσει αυτών, για τις επόμενες δέκα ημέρες απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 11 μ.μ. έως τις 7 π.μ., αναστέλλεται κάθε εκδήλωση όπως live πάρτι, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ. και απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των εννέα ατόμων.

Ακόμη η υποχρεωτική χρήση μάσκας αφορά πλέον τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους σε όλο το νησί.

Εκτιμάται πως η τοπική κοινωνία θα αντιμετωπίσει, επομένως, οικονομικά προβλήματα, πλην των ζητημάτων δημόσιας υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμαρχος Πόρου κατήγγειλε μέσω της ΕΡΤ πως η ΕΛ.ΑΣ. ουσιαστικά δεν έκανε τη δουλειά της τις προηγούμενες ημέρες.

Ακόμη, σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς στην αστυνομία είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης», κατά τον ίδιο.

Επισήμανε δε ότι είχε κάνει γραπτή καταγγελία προς τους αρμόδιους εδώ και πάνω από έναν μήνα για την κατάσταση που επικρατούσε στο νησί, προσθέτοντας ότι «όταν αναγκάζονταν από την υπερβολική πίεση που ασκούσα με έγγραφα πιο ψηλά, έκαναν ελέγχους, αλλά δεν έγραφαν παραβάσεις. Εφάρμοσαν κάποιους νόμους του 1980 λες και ήμασταν πέρυσι ή πρόπερσι. Απλώς έλεγε ότι βρήκε πέντε, είκοσι καρέκλες παραπάνω και τίποτε άλλο».