Ένας ζηλιάρης σύζυγος στραγγάλισε τη σύζυγο του και πέταξε το διαμελισμένο σώμα της στα σκουπίδια, με αφορμή μια σακούλα προτηγανισμένες πατάτες.

Ο 49χρονος Τόμας ΜαΚαν δολοφόνησε την αγαπημένη του από τα χρόνια του σχολείου και σύζυγο του επί 24 ολόκληρα χρόνια, την 46χρονη Υβόν, στο μπάνιο του σπιτιού τους στο Στόκπορτ του Μάντσεστερ. Αιτία ο καυγάς τους για το ξεπάγωμα μιας σακούλας από προτηγανισμένες πατάτες, που έδωσε στον πρώτο την ευκαιρία να ξεσπάσει το μένος της ζήλιας του εναντίον της συζύγου του, η οποία είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση μερικά χρόνια νωρίτερα.

Ο ΜακΚαν, αφού δολοφόνησε και διαμέλισε το σώμα της γυναίκας του πριν το πετάξει στα σκουπίδια, όπου και ανακαλύφθηκε από ανθρώπους που είχαν βγάλει βόλτα τα σκυλιά τους, έστελνε μηνύματα στα τέσσερα παιδιά τους, προκειμένου να νομίζουν ότι η μητέρα τους είναι ακόμη ζωντανή. Ο φορτηγατζής στο επάγγελμα Βρετανός, ο οποίος αυτές τις ημέρες αναμένει την ανακοίνωση της ποινής του, δήλωσε στην αστυνομία που τον συνέλαβε ότι έπαθε Χάνιμπαλ Λέκτερ, σε μια ευθεία αναφορά στον μυθιστορηματικό κανίβαλο του Τόμας Χάρις, που μεταφέρθηκε στην οθόνη από τον Άντονι Χόπκινς στην ταινία «Η σιωπή των αμνών».

Όπως εξήγησε ο εισαγγελέας Άντριου Σμιθ, το ζευγάρι, που γνωρίστηκε όταν και οι δύο τους ήταν στην εφηβεία, έζησαν μαζί συνολικά 32 χρόνια πριν εκείνος βάψει τα χέρια του με το αίμα της εξαιτίας ζήλιας. «Το σακουλάκι με τις προτηγανισμένες πατάτες ήταν απλά ο ‘’πυροκροτητής’’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο δικαστήριο.

Πηγή: dailymail.co.uk