Την υποψηφιότητά του για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε ο Ερίκ Ζεμούρ

Η ανεπίσημη προεκλογική εκστρατεία του Ερίκ Ζεμούρ ήδη συναντά δυσκολίες.

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο ακροδεξιός δοκιμιογράφος Ερίκ Ζεμούρ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022.

Συγκεκριμένα, ο Ζεμούρ είπε: «Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να σώσουμε τη Γαλλία. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για την προεδρία».

Σημειώνεται ότι ο πρώην δημοσιογράφος είδε τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει, κάτι που θορύβησε τη Μαρίν Λεπέν, την υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού, η παρουσία της οποίας στον δεύτερο γύρο θεωρείτο μέχρι τώρα περίπου δεδομένη.

Πάντως, η ανεπίσημη προεκλογική εκστρατεία του δοκιμιογράφου ήδη συναντά δυσκολίες. Στις δημοσκοπήσεις μένει στάσιμος, καθώς δέχεται αυστηρές κριτικές για έλλειψη οργάνωσης, ενώ στις περιοδείες του στην επαρχία αποδοκιμάζεται.

Μάλιστα, ύψωσε πριν από μερικές ημέρες, το μεσαίο δάχτυλο ανταποδίδοντας χειρονομία διερχόμενης στη Μασσαλία (νότια Γαλλία), συμβάν οι φωτογραφίες του οποίου προκάλεσαν σάλο, αναγκάζοντας τον Ζεμούρ να παραδεχθεί πως συμπεριφέρθηκε με «άκομψο» τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε προχθές, Κυριακή, στον πρώτο γύρο (θα διεξαχθεί τη 10η Απριλίου 2022) πιστώνεται από 14 ως 15% των προθέσεων ψήφου, πίσω από την Μαρίν Λεπέν (γύρω στο 19%) και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (25%).