Τις πρώτες μέρες μετά την αποκάλυψη του Hyundai IONIQ 5, η εταιρία είχε καταγράψει περισσότερες από 240.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, ενώ τα 3.000 οχήματα της limited edition του IONIQ 5 Project 45 εξαντλήθηκαν εντός 24 ωρών με τη ζήτηση να ξεπερνά τα 9.000 οχήματα.

Αυτό το εντυπωσιακό crossover ή CUV αν θέλετε, είναι το πρώτο μέλος της ηλεκτρική οικογένειας IONIQ της Hyundai.

Το Hyundai IONIQ 5 είναι ένα αυτοκίνητο σταθμός για τη νέα εποχή της κορεάτικης φίρμας, καθώς είναι το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό όχημα της κορεάτικης φίρμας που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου πάνω στη νέα πλατφόρμα για EV, την E-GMP.

Το 2022 αναμένεται το IONIQ 6 (η έκδοση παραγωγής του concept Prophecy) και το 2024 το IONIQ 7, ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV.

Με ρετρό στοιχεία από το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής των Κορεατών, το Pony του 1975, το IONIQ 5 δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το πρωτότυπο 45 EV Concept.

Το νέο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid 4×4 στην Ελλάδα

Με μήκος 4.635 mm, πλάτος 1.890 mm και ύψος 1.605 mm, το Hyundai IONIQ 5 διαθέτει ένα εντυπωσιακό μεταξόνιο που αγγίζει τα 3.000 mm και υπόσχεται ανέσεις ανώτερης κατηγορίας, με το χώρο αποσκευών να κυμαίνεται από 531 έως 1.600 λίτρα.

Οι δυο οθόνες 12’’ βρίσκονται στο επίκεντρο του «dual cockpit», ενώ μεταξύ πολλών άλλων δεν λείπει και το Head-Up Display επαυξημένης πραγματικότητας (AR HUD).

Με δυνατότητες ημιαυτονομης οδήγησης, στα highlights συμπεριλαμβάνεται και η οροφή με τους συσσωρευτές ηλιακής ενέργειας που βελτιώνει τηv απόδοση του συστήματος και την αυτονομία.

Διαθέσιμες θα είναι δύο εκδόσεις μπαταριών, χωρητικότητας 58 και 72,6 kWh. Θα υπάρχουν εκδόσεις με ένα ηλεκτρικό μοτέρ πίσω (και κίνηση) και με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και τετρακίνηση.

Η κορυφαία τετρακίνητη έκδοση με την μπαταρία 72,6 kWh, αποδίδει συνδυαστικά  306 PS και 605 Nm ροπής, με την αυτονομία να μπορεί να ξεπεράσει και τα 480 km.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η νέα πλατφόρμα υποστηρίζει φόρτιση 400 και 800 V, ενώ δύναται να λειτουργήσει και ως αμφίδρομος φορτιστής Vehicle to Load (V2L). 

Σε φορτιστή 350 kW, απαιτούνται μόλις 18 λεπτά για το 80% της φόρτισης. Το νέο IONIQ 5 αναμένεται στη χώρα μας μέσα στο καλοκαίρι.

Το Hyundai IONIQ 5 στο EVER Monaco 2021 με τον Bertrand Piccard

Η Hyundai παρουσίασε το ολοκαίνουργο πλήρως ηλεκτρικό IONIQ 5 στο EVER Monaco 2021.

Η εταιρία συμμετείχε επίσης σε ανοιχτή συζήτηση με προσκεκλημένο ομιλητή τον Bertrand Piccard, τον γνωστό Ελβετό εξερευνητή, περιβαλλοντολόγο και πρεσβευτή της μάρκας Hyundai.

Το συνέδριο και η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στο Espace Fontvieille στο Μονακό, παρουσίασε τις τελευταίες τεχνολογίες ανανεώσιμης ενέργειας με έμφαση στη σχεδίαση αυτοκινήτων.

Αποτελώντας διεθνές σημείο συνάντησης για σημαντικούς παίκτες φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Hyundai συμμετέχει στο 16ο EVER Monaco ως ηγέτης της καθαρής κινητικότητας.

Κατά τη διάρκεια του EVER Monaco, η Hyundai παρουσίασε το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό CUV μεσαίου μεγέθους IONIQ 5.

Στόχος ήταν να αναδείξει το γεγονός ότι το IONIQ 5 είναι κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο, καθώς προσφέρει στους πελάτες νέα προοπτική στην καθημερινότητα επισημαίνοντας τα οικολογικά χαρακτηριστικά του, όπως η έλλειψη κινητήρα εσωτερικής καύσης, η οροφή ηλιακού πάνελ και τα φιλικά προς το περιβάλλον και βιώσιμα υλικά του εσωτερικού του.

Ο Bertrand Piccard προσκεκλημένος ομιλητής του συνεδρίου

Ο Bertrand Piccard, πρεσβευτής της μάρκας Hyundai συμμετέχει στο EVER Monaco 2021 ως προσκεκλημένος ομιλητής, σημειώνοντας το πρωτοποριακό πνεύμα και τη δέσμευση της Hyundai για καθαρή κινητικότητα και ένα καλύτερο μέλλον.

Εκτός από τη συζήτηση για το μέλλον της καθαρής κινητικότητας, ο Piccard μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το IONIQ 5 καθώς και τις εντυπώσεις του ως το πρώτο άτομο που οδήγησε το μοντέλο στην Ευρώπη.

«Έχω οδηγήσει και έχω δει το μέλλον από πρώτο χέρι και νιώθω έτοιμος για τη μετάβαση στην καθαρή κινητικότητα καθώς η νέα τεχνολογία μπαταριών και υδρογόνου κυψελών καυσίμου είναι ήδη διαθέσιμη» δήλωσε ο κ. Piccard. «Όχι περισσότερες αναθυμιάσεις, όχι περισσότερος θόρυβος, όχι περισσότερη ρύπανση».

Οι 1.000 βιώσιμες λύσεις του Solar Impulse Foundation

Μέσω του Solar Impulse Foundation, ο Piccard παρουσίασε περισσότερες από 1.000 λύσεις για την προώθηση της καθαρής και οικονομικής ανάπτυξης, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις της αειφορίας.

Όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, οι λύσεις κατανέμονται σε διάφορους τομείς :

• Προσιτή και καθαρή ενέργεια: 21,8%

• Καθαρό πόσιμο νερό και αποχετευτικό σύστημα: 11,6%

• Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές : 23,6%

• Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή : 20,4%

• Βιώσιμες πόλεις και τοπικές κοινωνίες: 22,7%

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι οι πιο δραστήριες σε αυτήν την πρωτοβουλία, αντιπροσωπεύοντας το 85,4% της συνολικής συμμετοχής.

Καθώς το Solar Impulse Foundation συνεχίζει να εντοπίζει καθαρές, αποδοτικές και κερδοφόρες λύσεις, οι τύποι λύσεων, καθώς και οι εταιρείες που τις εφαρμόζουν, θα διαφοροποιηθούν περισσότερο.